top of page
Zoeken
  • S@S

Element Water


Element water is de meest veranderlijke vorm van de 4 elementen, (Vuur, aarde, water & lucht) Het is vloeibaar en moet stromen. Water kan zacht kabbelen zoals een beekje, maar ook verwoestend werken. Daalt de temperatuur onder nul graden dan verandert het van vorm en structuur. Het wordt koud, vast en hard.

Wanneer je waterelement in balans is, kun je makkelijk relaties aangaan. Je staat in contact met je gevoelsleven, maar laat je er niet door meeslepen. Je bent warm en betrokken en hecht belang aan een fijne leefsfeer. Je vindt het belangrijk dat mensen om je heen gelukkig zijn en haalt daar zelf ook geluk uit. Wanneer je op zoek gaat naar een baan, richt je je niet alleen op de uitdagingen en het salaris, maar sta je ook stil bij hoe je je voelt binnen het team en bij de werkzaamheden die je gaat uitvoeren. Je zou kunnen stellen dat je een gebalanceerd gevoelsleven hebt. Wanneer het element water overheerst, wordt het lastig om je emoties onder controle te houden. Je bent een speelbal van je gevoelens en dat kan leiden tot wisselende stemmingen. Je hebt anderen om je heen nodig om je bevestiging te geven en bij veel teveel water kan het zo zijn dat je volledig opgaat in de ander. Vooral jonge meisjes met een teveel aan water lopen kans om in handen van een loverboy te vallen, omdat ze zo op zoek zijn naar liefde en bevestiging. Iemand met teveel water kan ook verzanden in dromen zonder rekening te houden met de realiteit. Ze missen dan de daadkracht om dromen om te zetten in daden. Een tekort aan water zorgt er juist voor dat je te onafhankelijk bent. Je hebt het gevoel dat je het allemaal alleen wel afkunt en laat je niet snel raken door een ander. Vaak zijn dit mensen die een muur om zich heen gebouwd hebben en anderen maar zelden toelaten. Ze sluiten hun waterelement letterlijk in zichzelf op. Wanneer water niet kan stromen, slaat het dood. Niet voor niks wordt geadviseerd niet in stilstaand water te zwemmen: het zit vaak vol bacteriën. Wanneer je gevoelens in jezelf vastzet, zoeken ze altijd naar een manier om alsnog naar buiten te komen. Water gaat waar het niet gaan kan. Mensen met weinig water zijn moeilijk te peilen, omdat ze niet veel van hun innerlijk zullen laten zien. Wanneer ze in een relatie zitten, kan het voor de partner lastig zijn om echt verbinding te maken.

Het element water kan in tijdens een massagetherapie sessie worden onderzocht en/of in beweging worden gebracht door middel van Holistic Pulsing. Door het tot stand brengen van een ritmisch schommelende of deinende beweging wordt het lichaam, en dus ook het zenuwstelsel, uitgenodigd om in beweging te komen en te ontspannen. Het is hetzelfde principe als wat een zachte wiegende beweging kan doen voor een baby. Het stelt gerust en heeft een kalmerende werking.

De zomermaanden staan ook vaak in het teken van het element water. Het water wordt opgezocht in de vorm van een meer, een rivier, een zee of oceaan. Elk met een andere energie.

Sta er eens even bij stil welke vorm jou het meest aantrekt, ontspant, rust of energie geeft.

In de astrologie staan de tekens Kreeft, Schorpioen & Vissen in verbinding met het element water.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page